Ga naar content

Zandzuig- en overslagbedrijf Van der Waal B.V. gevestigd te Papendrecht, is in 1923 opgericht door de heer Van der Waal, die het familiebedrijf verder heeft uitgebouwd. In 1935 werd de zelfzuiger Westerschelde aangekocht. Na een voorspoedige groei werd in 1960 de Oosterschelde speciaal gebouwd voor Van der Waal B.V.

Niet veel later, in 1969 is er ook een machinefabriek toegevoegd. In 1995 is deze fabriek weer doorverkocht en werd het Zandzuig- en Overslagbedrijf overgenomen door Baggerbedrijf De Boer B.V. uit Sliedrecht.

  • Vloot uitbreiding

Met de overname van Zandhandel & Overslagbedrijf v.d.Linden-Schiehaven b.v. en Transport- en Aannemingsbedrijf Ir. A. van der Linden B.V. in 2006, wordt de vloot uitgebreid met de Prinsenstad, Merwestad en Maasstad en komen er met Delft en  ’s-Gravendeel twee los-locaties bij. Transport per as is nu ook een feit middels de diverse kippers met of zonder knijper/kraan.

  • Uitbreiding vestigingen d.m.v. diverse overnames

In 2009 worden de zandactiviteiten van Holcim Grondstoffen b.v. door Van der Waal B.V. overgenomen. Met deze overname groeit niet alleen de vloot met beunschepen, maar er komt ook een profielzuiger bij. Tegelijkertijd neemt het aantal vestigingen toe met de locaties Alphen a/d Rijn, Breda en Leiden. Een jaar later wordt nog een  overname gerealiseerd (Grondhandel Mol) en is de vestiging in H.I. Ambacht aan de Veersedijk, een feit, terwijl Breda wordt verkocht.

  • Naamswijzigingen

Deze overnames zijn beging 2010 aanleiding tot de volgende naamswijzigingen:

Zandhandel & Overslagbedrijf Van der Waal B.V (Zandhandel Alphen a/d Rijn, Zandhandel Lammenschans en Zandhandel H.I. Ambacht). Zandhandel & Overslagbedrijf Van der Waal-Schiehaven B.V. (Zandhandel Schiehaven Delft en Zandhandel   ‘s-Gravendeel)  en Transport- en Aannemingsbedrijf Van der Waal B.V.


Egyptian Dutch Dredging company werd in 2008 opgericht, samen met een Egyptische partner, als een dochteronderneming van het in Nederland gevestigde baggerbedrijf Baggerbedrijf De Boer, buiten Nederland beter bekend als Dutch Dredging.
Baggerbedrijf De Boer - Dutch Dredging is een middelgroot baggerbedrijf, gevestigd in Sliedrecht in Nederland. De holding is een onafhankelijke besloten vennootschap. De totale omvang van de activiteiten bestaat uit baggeren, landmeetkunde en aanverwante maritieme operaties in de ruimste zin van het woord.

Bij Egyptian Dutch Dredging Company mogen onze stakeholders rekenen op kwaliteit en betrouwbaarheid, de sleutelwoorden voor onze organisatie en ons personeel. Onze ‘middelgrote’ omvang garandeert een organisatie ‘klein genoeg’ om korte en duidelijke communicatielijnen, snelle besluitvorming en flexibiliteit te bieden, maar ‘groot genoeg’ om voldoende technische knowhow, expertise en financiële back-up te garanderen. Naar onze mening vereist het werken met moeder natuur zorg voor het milieu en veiligheid en we proberen te voldoen aan de nieuwste normen op dit gebied.


Count Consultancy & Trading (CCT) is een bedrijf die wereldwijd actief is in de hydrografie en geodesie. Hydrografie focust zich op metingen van de fysieke karakteristieken op en in het water. Deze karakteristieken kunnen voor meerdere doeleinden gebruikt worden. De navigatie dieptes, objecten, getijden en stromingen kunnen worden bepaald voor een veilige navigatie en haven management. Ook voor kust management kan het gebruikt worden door het monitoren van de nabij gelegen zeebodem en de ecologische systemen. Voor baggerwerken kan het gebruikt worden voor materieel/boot planning, het bepalen van hoeveelheden en voor project management. Geodesie focust zich tot metingen boven het zeeniveau in tegenstelling tot hydrografie.


Dutch Dredging New Zealand is een dochterbedrijf en gevestigd in Auckland, New Zeeland. 

In 2016 is een tien-jarig contract ondertekend voor het onderhoud van 5 havens in Nieuw Zeealand, te weten:

  • Primeport Timaru Ltd
  • Port Taranaki Ltd
  • Port of Tauranga Ltd
  • Lyttelton Port Company Ltd
  • Port of Napier Ltd

Bijzonder is dat deze concurrerende havens met een gezamenlijke aanbesteding de handen ineen geslagen hebben, zodat onze sleephopperzuiger Albatros permanent in Nieuw-Zeeland kon worden gestationeerd. 

Als familiebedrijf richten wij ons op de lange termijn. Daar sluit dit tienjarig contract naadloos bij aan. Een mooi voorbeeld van duurzame samenwerking tussen alle partijen en oer-Hollands glorie in den vreemde. 

Contactgegevens:

DUTCH DREDGING NZ LTD

T5, Ground floor
17 Banks Avenue
Mount Maunganui 3116
New Zealand

Contact persoon:
Dhr. Ron Heijkoop
T +64 22 050 2954
Rheijkoop@dutchdredging.nl