Ga naar content

Dutch Dredging bestelt een nieuwe sleephopperzuiger en een ploegboot

Baggerbedrijf De Boer - Dutch Dredging bestelt de sleephopperzuiger ‘Lesse’ en 'ploegboot de ‘Peter’, dit zijn doorontwikkelingen van hun voorgangers.

In samenwerking met het vlootpersoneel werden de ontwerpen verder geoptimaliseerd, waardoor nieuwe concepten ontstonden. Zo is de ‘Peter’ een doorontwikkeling van de in 2014 geleverde ‘Kees jr.’. De multifunctionele ploegboot is 22,3 m bij 7,0 m breed en heeft een diepgang van 2,8 m. Het schip is onder meer uitgerust met een multibeam, zodat de zeebodem volledig driedimensionaal in kaart kan worden gebracht. Deze metingen vormen niet alleen de basis voor een analyse van het uit te voeren werk, maar onderbouwen ook het werk dat voor de opdrachtgevers is uitgevoerd.

Wereldwijd

De nieuwe 2.300 m3 sleephopperzuiger ‘Lesse’ is gebaseerd op de ‘Albatros’ (2013) en de ‘Mahury’ (2015) van Dutch Dredging. Het schip heeft een geringe diepgang en zal worden uitgerust met een IHC Plumigator-overlflow om vertroebeling tijdens het baggeren te minimaliseren. Het schip zal wereldwijd worden ingezet, net als zijn twee voorgangers, die inmiddels in langlopende contracten zijn ondergebracht. Oplevering staat gepland in maart 2019.

Samenwerking op lange termijn

“Dankzij de goede en langdurige relatie met onze klanten, gecombineerd met onze eigen enthousiaste specialisten en een moderne, efficiënte vloot, kijken we met vertrouwen naar de toekomst”, stelt Kees van de Graaf, directeur van Baggerbedrijf De Boer - Dutch Dredging. “Dit heeft ons in staat gesteld deze stap te zetten. We doen het graag samen met onze partners, Royal IHC en scheepswerf Hoekman, die we goed kennen en die ook goed met ons hebben samengewerkt in eerdere bouwteams. ”

Vloot van multifunctionele ploegboten

De ‘Peter’, die naar verwachting in mei 2018 in gebruik wordt genomen, vervangt twee oudere ploegboten die dit jaar buiten gebruik worden gesteld. De ploegbotenvloot van Baggerbedrijf De Boer - Dutch Dredging zal dan uit vijf ploegboten bestaan, waarvan de ‘Kees jr’ momenteel in Hamburg wordt ingezet.