Ga naar content

GoodFuels Marine tekent met Dutch Dredging voor duurzame biobrandstoffen

GoodFuels Marine tekent met Dutch Dredging als tweede grote baggerklant voor duurzame biobrandstoffen.

Moerdijk, Nederland, juni 2016. Dutch Dredging is gestart met duurzame "drop-in" marine biobrandstof vanuit de Nederlandse haven van Moerdijk. De Alouette, permanent gestationeerd in de haven van Moerdijk, zal gaan varen op een unieke scheepsbrandstof die voor 30% bestaat uit duurzame biocomponenten, gemaakt uit afvalstromen. Naast een besparing op lokale emissies (PM, NOx en SOx) zal de GoodFuels Marine “B30” brandstofmix de CO2-voetafdruk met 25% verkleinen.

Kees Van de Graaf, Directeur van baggerbedrijf De Boer - Dutch Dredging: “Als baggerbedrijf nemen we het milieu zeer serieus. We streven altijd naar de beste duurzaamheid in zijn klasse en met deze brandstof gaan we weer een stap verder. ”

Dirk Kronemeijer, CEO van GoodFuels Marine zei: "We zijn erg trots op onze tweede grote baggerklant, die zal helpen om de opname van duurzame biobrandstof op zee in de maritieme industrie verder te versnellen."

Ferdinand van den Oever, CEO van Port of Moerdijk: “Fantastisch dat dit initiatief in ons domein plaatsvindt. We hopen in de nabije toekomst een permanente aanvoer van duurzame scheepsbrandstof te realiseren vanuit Moerdijk, als een van de haalbare resultaten van ons Pyrolysecluster. ”


Bekijk de video van de lancering

Video GoodFuels Marine