Ga naar content

Onderhoud Scheveningen haven gegund aan Baggerbedrijf de Boer

De gemeente Den Haag heeft het onderhoudsbaggerwerk van de Haven van Scheveningen gegund aan Baggerbedrijf de Boer.

“"Dit is een plek waar wij ons al jarenlang mee verbonden voelen"”
Directeur Kees van de Graaf

De gemeente Den Haag heeft het onderhoudsbaggerwerk van de Haven van Scheveningen gegund aan Baggerbedrijf de Boer.

“Wij zijn hier heel blij mee, dit is een plek waar wij ons al jarenlang mee verbonden voelen” aldus directeur Kees van de Graaf. Waarom? “Omdat wij er al sinds 1986 onderhoudsbaggerwerkzaamheden uitvoeren en vooral omdat we al die jaren zeer plezierig en professioneel met de klant samenwerken. Natuurlijk kennen wij de dynamiek van de haven en de toegangsgeul. Dat er voor de  strekdammen grote stromingen staan als gevolg van getijde bijvoorbeeld. Of de perioden wanneer er veel gebruikers actief zijn, zoals in de zomermaanden juni, juli en augustus en tijdens de North Sea Regatta. Maar we kennen ook de lastig bereikbare plaatsen om  te baggeren, zoals de steenbestorting bij de damwandconstructie in de derde haven, de waaiers buiten de haven en de aanleg- steigers in de werkhaven.”

De huidige aanbesteding kenmerkte zich door een nadruk op duurzame schepen. Daartoe is de sleephopperzuiger Amazone uitgerust met een nieuwe Tier III installatie. In combinatie met de groene ploegboot “Peter” is een milieuvriendelijk en duurzame oplossing tot stand gekomen, die door de gemeente werd gewaardeerd.

De komende jaren zal de Amazone regelmatig in combinatie met de Peter tussen de havenhoofden, in de vaargeul en in andere havens te zien zijn, waar ze alles op diepte houden en monitoren.

Amazone en Peter op locatie Scheveningen