Ga naar content

Dutch Dredging tekent een tienjarige overeenkomst voor vijf havens in Nieuw-Zeeland

AUCKLAND / SLIEDRECHT – Het Sliedrechtse Baggerbedrijf de Boer ondertekent woensdag 9 november 2016 in Auckland een 10-jarig contract, in het bijzijn van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. De onderneming gaat voor 5 havens in Nieuw-Zeeland het onderhoud verzorgen. 

Het langjarige contract gaat om het onderhoud van de havens van Napier, Taranaki, Timaru, Lyttelton en Tauranga.

Bijzonder is volgens het baggerbedrijf dat deze concurrerende havens met een gezamenlijke aanbesteding de handen ineen geslagen hebben, zodat een baggerschip permanent in Nieuw-Zeeland kan worden gestationeerd. Baggerbedrijf de Boer zet hiervoor de sleephopperzuiger ’Albatros’ in.

‘Kers op de taart’

“We zijn zeer trots op het binnenslepen van dit contract”, aldus Kees van de Graaf, directeur van Baggerbedrijf De Boer - Dutch Dredging. “Als familiebedrijf richten wij ons op de lange termijn. Daar sluit dit tienjarig contract naadloos bij aan. Een mooi voorbeeld van duurzame samenwerking tussen alle partijen en oer-Hollands glorie in den vreemde. Uiteraard is de aanwezigheid van de Koning en Koningin bij de ondertekeningsplechtigheid voor ons de spreekwoordelijke de kers op de taart.” Het bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aan Nieuw-Zeeland volgt op een 5-daags staatsbezoek aan Australië. Vrijdag 4 november vloog het koningspaar naar Nieuw-Zeeland. Bij het staatsbezoek aan Nieuw-Zeeland is een Nederlandse handelsdelegatie aanwezig, onder leiding van minister Kamp.

Lees het artikel op de website van Port Taranaki (Engelstalig) voor meer informatie over dit contract en een foto van Port Taranaki-voorzitter John Auld die zich bij de andere vertegenwoordigers van de Nieuw-Zeelandse havenbedrijven en Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima van Nederland voegt voor de ondertekening van de gezamenlijk baggercontract met Dutch Dredging.