Royal IHC bouwt 2.300m3 sleephopperzuiger voor Baggerbedrijf de Boer – Dutch Dredging

Op 1 mei hebben Royal IHC en Baggerbedrijf de Boer – Dutch Dredging een contract getekend voor de bouw van een 2.300m3 custom-built sleephopperzuiger. Het besluit om te investeren in een nieuwe toevoeging aan de vloot van Baggerbedrijf de Boer is gebaseerd op het succes van de door IHC gebouwde sleephopperzuigers ALBATROS en MAHURY (geleverd in respectievelijk 2013 en 2015).

De nieuwe sleephopperzuiger wordt gekenmerkt door een lage diepgang en kan wereldwijd worden ingezet. In vergelijking met de twee voorgaande sleephopperzuigers heeft het nieuwe schip een grotere beuninhoud en is de capaciteit van de baggerapparatuur vergroot.

Problemen met turbiditeit opgelost
De nieuwe sleephopperzuiger zal ook worden uitgerust met de nieuwste innovatie op het gebied van overvloeien – de IHC Plumigator® overflow. Dit pakt problemen aan die veroorzaakt worden door het overvloeiproces, zoals luchtzakken onder het schip, wat kan leiden tot prestatieverlies, extra downtime en onderhoudskosten. De IHC Plumigator® overflow helpt ook de pluim te verminderen.

“We zijn trots dat we het contract gegund hebben gekregen om dit schip te bouwen voor Baggerbedrijf de Boer – Dutch Dredging,” zegt André Kik, IHC Account Director Benelux. “Het ontwerp is het gevolg van een nauwe samenwerking tussen de twee bedrijven. Deze order toont aan dat IHC competitief is in het maken van geavanceerd equipment voor zowel kleine als grotere sleephopperzuigers.”

Hugo van de Graaf, Managing Director van Baggerbedrijf de Boer, voegt eraan toe: “De MAHURY en ALBATROS zijn beide veelzijdige baggerschepen met hoge productiviteit. We zijn blij dat we besloten hebben om opnieuw te investeren in een nieuwe IHC sleephopperzuiger. Door het verder verbeterde ontwerp dat is ontwikkeld in samenwerking met onze bemanning, is dit schip nog efficiënter en kan wereldwijd worden ingezet.”