Ga naar content

Bedrijfsjurist

Sliedrecht

Ben je klaar om deel uit te maken van een team van jonge mensen die allemaal direct betrokken zijn bij het succes van onze organisatie?

Als je deze vraag met 'ja' hebt beantwoord, dan ben je wellicht een goede match voor Baggerbedrijf de Boer.

Wij werven mensen voor verschillende functies, en wij hebben nu een vacature voor Bedrijfsjurist.

Leuk je te ontmoeten!
Wij zijn Baggerbedrijf De Boer. De Boer heeft een team van 250 creatieve, ondernemende en gemotiveerde mensen die elkaar steunen en elke dag met plezier naar het werk komen. Wij werken al meer dan 60 jaar met onze klanten over de hele wereld aan het oplossen van baggerproblemen.

Ontmoet het team!

De juridische afdeling is verantwoordelijk voor alle juridische zaken die binnen het bedrijf in Nederland en het buitenland spelen. Hiertoe behoort o.a. het opstellen en controleren van allerlei contracten. Het adviseren bij aanbestedingen en het binnenhalen van projecten.  Het behandelen van claims, rechtszaken en het beheren van de verzekeringsportefeuille.

Het Juridische team bestaat uit 3 personen, waarvan 2 bedrijfsjuristen en 1 juridisch administratief medewerkster. Jij zult ter uitbreiding toegevoegd worden aan het team. We zijn op zoek naar een collega voor  40 uur per week (eventueel is 32 uur ook bespreekbaar).

Wat kan je verwachten van de functie Bedrijfsjurist bij Baggerbedrijf de Boer?

Als Bedrijfsjurist adviseer je over juridische ontwikkelingen die relevant zijn voor de organisatie. Samen met het team stel je juridische documenten en contracten op. Je werkt vanuit het hoofdkantoor in Sliedrecht nauw samen met alle afdelingen binnen het bedrijf.

Wat doe je nog meer:

 • Het verzorgen van juridisch advies aan de directie en het management op diverse rechtsgebieden waaronder, contractenrecht, ondernemingsrecht, aanbestedingsrecht en het maritiem recht;
 • Je adviseert en begeleidt afdelingen bij het beoordelen en opstellen van diverse overeenkomsten (waaronder huurovereenkomsten, koopovereenkomsten, projectovereenkomsten);
 • Het bijdragen aan en waarborgen van de governance binnen de organisatie;
 • Het onderhandelen en communiceren met (externe) advocaten, tegenpartijen en opdrachtgevers op het moment dat er een gerechtelijke procedure of een claim dreigt en;
 • Het vergroten van de juridische kennis binnen de organisatie.

Wat breng je mee als Bedrijfsjurist?

Je hebt:

 • Een afgeronde juridische WO-opleiding;
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een functie als bedrijfsjurist of de advocatuur;
 • Ervaring in de (internationale) bouw/aannemerij met de daarbij behorende kennis van de (internationale) commerciële contracten is een pré;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (en eventueel  Frans/Duits), en 
 • Kennis van het aanbestedingsrecht, maritiem recht, arbeidsrecht of ondernemingsrecht is een pluspunt.

Je bent:

 • Een goede sociale communicator met teamleden en stakeholders;
 • Initiatiefrijk, daadkrachtig en tegelijkertijd flexibel in je aanpak;
 • Pragmatisch, accuraat en overtuigend met een stevige persoonlijkheid, passend binnen een dynamische organisatie met een hands-on cultuur;
 • Een resultaat- en oplossingsgericht persoon met initiatief die zelfstandig aan het werk kan gaan en
 • Een teamplayer die de verbinding weet te maken.

We vragen veel van je als Bedrijfsjurist maar hebben ook veel te bieden.

Ondernemerschap zit in ons DNA, en daarom blijven we groeien en innoveren en bieden we volop kansen. Het enige wat jij hoeft te doen is ze te grijpen.

Wij bieden jou:

 • Persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt;

 • Een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket afgestemd op jouw ervaring en opleidingsniveau;

 • Een open, informele, familiare, no-nonsense cultuur met korte communicatielijnen.

 • Een actieve sociale omgeving op het gebied van bedrijfscultuur, evenementen & sport;

 • Ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Daar staan we altijd voor open. Of je nu een week, maand of een jaar bij ons werkt.

Over Baggerbedrijf de Boer

Baggerbedrijf De Boer – Dutch Dredging is een familiebedrijf dat sinds 1960 bestaat. Het is een middelgroot baggerbedrijf, gevestigd in Sliedrecht. Onze activiteiten bestaan uit baggeren en het verrichten van metingen en andere waterbouwkundige werkzaamheden in de breedste zin van het woord. Wij zijn in Nederland en Internationaal werkzaam. Wij zijn van mening dat werken met moeder natuur een zorgvuldige en veilige omgang met het milieu vereist. We trachten in dat opzicht aan alle moderne eisen te voldoen.

Nog steeds bij ons en klaar om te solliciteren?

Stuur dan je motivatie en CV naar HR@dutchdredging.nl ter attentie van Jolanda Hofman/ HR & Crewing Manager.

We komen graag met je in contact en vertellen je graag meer over de functie van Bedrijfsjurist.

Heb je meer informatie nodig?

Aarzel niet en neem contact op met Jolanda Hofman via hr@dutchdredging.nl

Baggerbedrijf De Boer wil graag tijd vrij maken om direct in contact te komen met die enthousiaste en ervaren Bedrijfsjurist. Wij zoeken zelf onze nieuwe collega. Om deze reden stellen we het niet op prijs als bemiddelingsbureaus contact met ons opnemen naar aanleiding van deze vacature.