Ga naar content

Baggerwerkzaamheden Veerhaven

Locatie Rotterdam, Nederland
Opdrachtgever Stichting Veerhaven Rotterdam
Periode 15 Maart - 13 April 2021
Ingezet materieel Etna
Hydrograaf
Rival
Naast onze eigen materieel hebben wij ook ploegboot Brakzand ingezet op dit project (inhuur)
Baggervolume Ca. 17.000 - 19.000 m3

Over dit project

De exploitatie van de Veerhaven is in handen van de opdrachtgever Stichting Veerhaven Rotterdam. De Stichting heeft ten doel het behoud van de Veerhaven in haar omgeving, als maritiem-cultureel erfgoed van de stad Rotterdam. Het is één van de mooiste en meest romantische plekjes van Rotterdam, waar historische zeilschepen zachtjes op het water deinen en je op de achtergrond statige herenhuizen aan klassieke lanen het rijke scheepvaartverleden van Rotterdam doen voortleven.

De Veerhaven is de thuishaven voor zeegaand maritiem erfgoed, zoals zeegaande zeilschepen met een historisch karakter. De vloot bestaat uit voormalige vrachtschepen zoals schoeners en coasters, maar ook loggers, kotters en botters die in het verleden gebruikt werden voor de visserij. Houten en stalen schepen uit binnen- en buitenland. Naast deze bedrijfsvaartuigen tref je er ook een aantal klassieke zeiljachten aan. De veerhaven zal de komende weken weer op diepte gebracht worden door onderhoudsbaggerwerkzaamheden, zodat ook schepen met een grotere diepgang kunnen aanmeren.

Baggerwerkzaamheden

Omdat de Veerhaven een getijdenhaven is die in de loop van de tijd steeds ondieper is geworden, is nu de tijd aangebroken om de onderhoudsbaggerwerkzaamheden uit te voeren. Kraanschip RIVAL  is bezig om de baggerspecie te verwijderen.

De gebaggerde specie wordt opgeslagen in het beun. Op het beun ligt een rooster met gaten van 20x20cm, zodat afval/puin niet in het beun beland. De baggerspecie zal vervolgens naar de diverse verwerkingslocaties afgevoerd worden.

Naast het baggerwerk in de haven en bij het buitensteiger zal er ook specie verwijderd worden onder het havenkantoor.  Deze klus zal uitgevoerd worden door de duikers van DUC Diving uit Urk.

Tevens worden er 10 tros/afmeerpalen vervangen.

De werkzaamheden zijn inmiddels afgerond. 

Al met al een prachtige opdracht voor Baggerbedrijf De Boer op een unieke locatie in het hart van Rotterdam.


Bekijk de video van dit project:

Baggerwerkzaamheden Veerhaven

Foto's van het project