Ga naar content

Onderhoudsbaggerwerk 5 havens in Nieuw-Zeeland

Locatie Nieuw-Zeeland
Opdrachtgever 5 haven autoriteiten in Nieuw-Zeeland
Periode 2017 - 2027
Ingezet materieel Albatros
Baggervolume Variabel

Over dit project

Op woensdag 9 november 2016 is in Auckland , Nieuw-Zeeland het 10-jarig contract voor het onderhoud van vijf havens in Nieuw Zeeland ondertekend, in het bijzijn van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Bijzonder aan dit contract is dat de concurrerende haven autoriteiten met een gezamenlijke aanbesteding de handen ineen geslagen hebben, zodat onze sleephopperzuiger Albatros permanent in Nieuw-Zeeland kon worden gestationeerd.

De vijf haven autoriteiten zijn:

  • Primeport Timaru Ltd,
  • Port Taranaki Ltd,
  • Port of Tauranga Ltd,
  • Lyttelton Port Company Ltd,
  • Port of Napier Ltd

De werkzaamheden betreffen het onderhouden van de vijf havens door het bodemsediment te verwijderen middels traditioneel baggeren met een sleephopperzuiger, en de baggerspecie vervolgens af te voeren naar de aangewezen verspreidingslocatie. Dit kan een stortlocatie op zee zijn, maar het kan ook een depot aan land zijn, waarbij het gebaggerde materiaal door een leiding in het depot wordt geperst.

Omdat de onderhoudsbaggerwerkzaamheden voor deze havens niet het hele jaar door duren is de Albatros ook werkzaam voor andere opdrachtgevers binnen Nieuw-Zeeland, zoals voor de Havenautoriteit Port of Gisborn en voor de Marsden Point Olie Raffinaderij te Whangarei, maar ook voor opdrachtgevers buiten Nieuw-Zeeland, zoals voor Samoa Shipping Corporation (SSC) op Samoa en Tweed Sand Bypassing in Australië (Dutch Dredging Australia). 


Bekijk de YouTube video van Port Taranaki Ltd  

Sleephopperzuiger Albatros - Port Taranaki (April 2021)

Foto's van het project

Lees meer over het gebruikte materieel

Albatros