Ga naar content

Onderhoudsbaggerwerk Waddenzee

Locatie Waddenzee
Opdrachtgever Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat Programma Projecten en Onderhoud (PPO)
Periode 2021 - 2024
Ingezet materieel Etna
Hydrograaf
Mahury
Peter
Rival
Naast onze eigen schepen zetten wij ook schepen van Bagger- en Aannemingsmaatschappij Van der Kamp in, zoals de sleephopperzuiger Pieter Hubert.
Baggervolume Variabel

Over dit project

Het meerjarig in stand houden van, monitoren van en informeren over de toestand van vaargeulen en havens in de regios Noord-Nederland en Midden-Nederland. 

De Waddenzee. Een onvervangbaar en uniek gebied waar ruimte, openheid, rust en onverstoorde natuur belangrijke kernwaarden zijn. Met reden is het gebied sinds 2009 door Unesco aangemerkt als Werelderfgoed. Dit unieke dynamische gebied vraagt, zeker met het oog op klimaatverandering, een specifieke benadering om tot een optimale aanpak te komen. Sleutelwoorden zijn hierbij: inzicht, meebewegen en maatwerk.

Niet tegen de stroom in, maar slim gebruikmaken van én meebewegen met de stroming. Dat is in het kort waarom de Combinatie Bagger- en Aannemingsmaatschappij Van der Kamp en Baggerbedrijf De Boer zich ‘als een vis in het water voelt’ in de Waddenzee. Als gast in een dynamisch en uniek gebied waar we samen goed voor willen zorgen.

De komende jaren zullen wij naast baggerwerkzaamheden ook multibeam peilingen en waterbodemonderzoeken uitvoeren. 


 

Foto's van het project

Lees meer over het gebruikte materieel

Etna
Hydrograaf
Mahury
Peter
Rival